Let op!

Gigakids is gebouwd met de nieuwste technieken en werkt om deze reden niet goed meer op Internet Explorer.
Ook Microsoft raadt aan om voortaan de vervanger van Internet Explorer, "Microsoft Edge" te gebruiken. Deze staat als het goed is al op jouw laptop of pc als je windows 10 hebt.
Type "edge" in je startmenu om dit te controleren.
Niet kunnen vinden?
Dan kun je deze hier downloaden: https://www.microsoft.com/en-us/edge.
Je kunt ook een andere browser gebruiken, zoals Mozilla Firefox of Google Chrome.

Kies jouw mascotte!

Annuleren
Kies

Meer informatie GigaKids

Waarom een GigaKids typecursus op school?

Kinderen doen tegenwoordig steeds meer met de computer, ook voor school. Dan is het natuurlijk handig als ze goed kunnen typen. Daar hebben ze de rest van hun leven plezier van!!

 

■ Een online programma (kinderen kunnen op school en thuis inloggen en oefenen en de leraar kan de vorderingen bijhouden.

 

■ Leer typen in 12 weken (afgesloten met examen en diploma)

 

■ Met een aangepast programma voor dyslexie

 

■ Aangeraden voor groep (6), 7 en 8

 

De kinderen leren spelenderwijs. De typesnelheid en gemaakte fouten worden steeds geregistreerd. Met typespellen voor extra oefening.

 

Natuurlijk willen we het de kinderen deze vaardigheid goed aanleren We merken dat begeleiding daarom bijzonder belangrijk is: controle op vingerzetting, houding en oefenen. Eenmaal fout aangeleerd is het heel moeilijk dit later nog te veranderen.

 

Er zijn twee mogelijkheden van lessen op school:

 

GigaKids typecursus tijdens schooltijd door een schooldocent

De docent kan de cursus zelf geven. Zelf kunnen typen is daarbij een absolute pre. Er is een handleiding voor de docent om de typelessen te geven en de kinderen te begeleiden.  Hierin staat informatie voor de docent om de lessen op een leuke en goede manier te geven. Met veel tips en ideeën, wat per les te doen, waar op te letten etc. De handleiding is ontwikkeld door en met ervaren typedocenten.

 

Meer informatie: mail naar info@gigakids.nl

 

Het geven van een typecursus vereist echter wel een investering van tijd en energie om de kinderen goed les te geven en te begeleiden. Veel onderwijzers zijn al erg druk zijn met hun ‘gewone’ lessen. Daarom is het meestal verstandiger om een docent van GigaKids in te schakelen.

 

Typeles na of tijdens schooltijd door een GigaKids typedocent

De cursus wordt door iemand van GigaKids gegeven en de ouders betalen rechtstreeks aan deze docent. Hierbij heeft de school er verder geen omkijken naar. Het voordeel is dat de cursus gewoon op school wordt gegeven en dat ouders dit als een voordeel zien.

 

De kosten voor een cursus van 12 keer plus een examen ligt dan rond de € 125 – € 150 per cursist (Cursusgeld is o.a. afhankelijk van reiskosten en huur).

 

Als school kunt u huur vragen voor het gebruik van de ruimte!

Voordeel is natuurlijk een extra bron van inkomsten voor de school!

Nadeel is dat deze kosten zullen worden doorberekend in de cursusprijs.

 

Meer informatie: mail naar info@gigakids.nl

 

“Judith heeft met haar GigaKids-programma nu 3 jaren achtereen een typecursus gegeven op onze school. Kinderen uit groep 7 en 8 konden zich voor deze naschoolse activiteit opgeven. We zijn erg enthousiast over de cursus.  Het computerprogramma is speels en interactief.” Euranne van Gorkum, directeur

 

Hoe werkt het typeprogramma?

Kinderen krijgen een naam en wachtwoord waarmee ze kunnen inloggen op de GigaKids website. Het programma houdt bij welke oefeningen ze doen, hoeveel fouten ze maken en met welke snelheid ze typen. Ook de cursusleider kan je zo goed bijhouden hoe het met iedereen gaat.

 

In principe is er elke week een les. Naast deze lessen wordt van de kinderen verwacht dat ze dagelijks ongeveer 15 minuten (thuis) oefenen.

 

“Onze kinderen hebben leren typen met GigaKids. Vooral de spelletjes waren een groot succes, zelfs opa werd uitgedaagd om het een keer te proberen. Binnen enkele maanden haalden ze meer dan honderd aanslagen per minuut. Bij Gigakids geldt echt ‘mijn leren is spelen, mijn spelen is leren’. Bedankt! Florentine, moeder van 3

 

Begeleiding bij leren typen is belangrijk

GigaKids typecursus met typedocentOnze ervaring is dat begeleiding en controle belangrijk zijn. Als er geen controle is, dan zullen kinderen vaak:

 

■ met de verkeerde vingers gaan typen, of zelfs met 2 vingers (ook als dit duidelijk in het programma staat uitgelegd)

 

■ teveel naar het toetsenbord gaan kijken

 

■ een verkeerde houding aannemen (waardoor een grotere kans op klachten ontstaat)

 

■ onvoldoende oefenen

 

Als het typen eenmaal verkeerd is aangeleerd, is het lastig dit later te corrigeren. Een heleboel dingen kan je uit een boek leren, ook gitaar en piano spelen. Maar als je het goed wilt leren, is het handig om iemand te hebben die kijkt of je het goed doet.

 

Op basisschool ‘t Heem wordt sinds 3 jaar de typecursus van Gigakids aangeboden als naschoolse activiteit. Als school hebben we hiervoor gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen wordt aangeboden “vingervaardig” te worden met het toetsenbord. In dit digitale tijdperk kunnen we gewoon niet meer zonder. Het is echter wel belangrijk dat leerlingen een juiste houding aanleren bij het typen en op de juiste manier vaardig leren worden met het toetsenbord.

Door dit aanbod hebben leerlingen (en hun ouders) de mogelijkheid voordat de leerlingen naar het voortgezet onderwijs gaan vaardig te zijn in typen. Deze ervaring is erg belangrijk, krijgen we van veel ouders en leerlingen terug wanneer ze eenmaal op het voortgezet onderwijs zitten, waar bijna dagelijks een beroep wordt gedaan op deze vaardigheden. Als school willen we hier graag een bijdrage aan leveren. Vandaar ons aanbod van Gigakids, dat ons heel goed bevalt: kleinschalig, alle aandacht voor de leerlingen en zelfs mogelijkheden voor dyslectische leerlingen. 

Erwin Vos, directeur basisschool ’t Heem